Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministarstvo vanjskih poslova BiH: Pošiljka adresirana na Mladena Ivanića otvorena

crnadak malta (2)

Ministarstvo vanjskih poslova BiH je dana 28. februara 2017. godine, posredstvom Ambasade BiH u Hagu, primilo kovertirane pošiljke adresirane na predsjedavajućeg i članove Predsjedništva BiH.

U postupku prijema i evidentiranja pošiljki, uočeno je da je pošiljka adresirana na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića otvorena, nakon čega je internim procedurama utvrđeno da ista nije otvorena od strane službenih lica u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Pošiljke su istog dana u 13:40 sati upućene Predsjedništvu BiH. Uz pošiljke, Predsjedništvu BiH su dostavljeni i detaljni zapisnici o okolnostima vezanim za postupanje sa navedenim pošiljkama i konstatacijom da je jedna od istih otvorena.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak je, povodom uočenih nepravilnosti u postupanju sa poštom adresiranom na Predsjedništvo BiH, naložio pokretanje odgovarajućih internih procedura utvrđivanja odgovornosti zaposlenih u Ministasrtvu vanjskih poslova BiH i Ambasadi BiH u Hagu, stoji u saopštenju za javnost iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.