Dragan Bursać pojasnio “zašto Dodik nema empatije prema izbjeglicama”

izbjeglice_sarajevo
Foto: D. Begović

Vlada Republike Srpske na današnjoj hitnoj sjednici o problemu migranata zaključila je da je potrebno da se osigura granica BiH, a da bi jedna od mjera za veću bezbjednost mogla da bude zatvaranje granice za migrante.

Tim Povodom oglasio se i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Ako BiH nije spremna da štiti interese RS-a, onda takva BiH ne treba, pogotovo ne nama i mi ćemo naći načina kako ćemo se odbraniti od najezde”, rekao je Dodik i naglasio da ne žele promjene strukture stanovništva.

On je objasnio da, obzirom da su druge zemlje zatvorile svoje granice, oni koji dođu u BiH vjerovatno će tu i ostati.

“Na stranu humanost, žao mi je svakog čovjeka koji ima problem, ali mi probleme nismo produkovali i ne želimo da ih rješavamo, Mi nemamo na raspolaganju sredstva kako to ima Zapad da rješava ta pitanja”, dodao je Dodik.

Povodom ovih izjava preko svog Facebook profila oglasio se i novinar Dragan Bursać.

“Dodik i Cvijanovićeva u duetu ponavljaju kako u RS-u nema mjesta za izbjeglice i kako je to stvar “našeg načina života”. Pa ja vas pitam čemu da se nadamo i čemu djecu da učimo kada prvi ljudi entiteta otvoreno fašističkim narativima ukazuju u kakvoj govnjivoj baruštini živimo.

Ono, valjalo bi dodati kako je Dodik po sopstvenim riječima za vrijeme rata bio izbjeglica u Beogradu. E sad, u njegovu odbranu, možda sa dedinjskih pendžera i iza šlepera cigareta nije vidio pravi izbjeglički život, pa čovjek nema razvijene empatije”, napisao je Bursać.