Dragan Čović na “Hercegovačkoj večeri“ u Stuttgartu

covic (3)

Hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, večeras je u Stuttgartu, gdje će se održati „Hercegovačka večer“ u organizaciji zajednice Hrvata Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Prije Hercegovačke večeri, predsjednik Čović se sastao sa koordinatorima SR Njemačke, Švicarske i Austrije za Opće izbore u BiH.

Na sastanku se razgovaralo o više aktuelnih tema s tim da je naglasak bio na predstojeće Opće izbore u BiH. Prezentirane su pripreme svih aktivnosti i motiviranje svih državljana porijeklom iz BiH za izlazak na izbore.

Ustrajnim radom želimo pomoći da hrvatski narod u BiH nakon izbora dobije legitimne predstavnike i osigura stvarnu ravnopravnost, svim administrativnim nivoima, zaključeno je.

Predsjednik Čović je upoznao prisutne o položaju hrvatskog naroda u BiH, s obzirom da nije došlo do izmjene Izbornog zakona, te je u svom izlaganju istakao da Hrvati BiH neće odustati od Ustavom zagarantirane jednakopravnosti i jednakosti s druga dva naroda.