Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dragan Čović obišao samostan Petrićevac u Banja Luci

covic

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović obišao je danas samostan Petrićevac u Banja Luci, kaže se u saopćenju HDZ-a i dodaje:

– Fra Dujo Ljevar, gvardijan i župnik samostana Petrićevac razgovarao je sa predsjednikom Čovićem te izaslanstvom HDZ-a BiH u kome su bili Davor Čordaš, član Predsjedništva HDZ-a BiH i ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS-a, Dragan Juričević, predsjednik RO HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna i Marija Rapo, članica Predsjedništva HDZ-a BiH.

Na susretu su razmijenjena mišljenja o aktualnim prilikama u BiH, posebno onim vezanim za Hrvate u Republici Srpskoj, kao i potrebitim infrastrukturnim projektima.

Gvardijan Ljevar zahvalio se na dosadašnjim infrastrukturnim ulaganjima hrvatskih dužnosnika u izgradnju samostana, te iskazao uvjernje da će se ona i nastaviti. Zahvalio je predsjedniku Čoviću na svemu što je učinio za ovu župu poželivši mu novu izbornu pobjedu, kako bi nastavio borbu za jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH.

-Projekt koji zahtijeva mnogo vremena za realizaciju, a važan je dio uspješnog procesa održivog povratka Hrvata na ovim područjima, mora se nastaviti i u budućem razdoblju, istaknuo je predsjednik Čović.

-Dužnosnici HDZ-a BiH aktivno sudjeluje u projektima obnove katoličke crkve na Petrićevcu, samo u proteklih nekoliko godina osigurana su značajna sredstva. Značajna sredstva se ulažu i za obnovu i sanaciju ostalih vjerskih objekata na području Banja Luke, to vrlo važno za vjernike ovoga kraja, istaknuo je gvardijan franjevačkog samostana Petrićevac fra Dujo Ljevar.

-Sredstva koja u kontinuitetu osigurava Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske značajno unaprijeđuju dinamiku obnove ovog vjerskog objekta, koji je vrlo značajan za sve Hrvate koji žive na prostoru banjalučke regije, kazao je Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS-a.