Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dragan Čović sa izaslanstvom dao potporu listi HDZ-a BiH u Grudama

BiH

dsc05756_resize

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH, HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem i zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH, Borjanom Krišto nazočili su javnoj tribini povodom Lokalnih izbora 2016. godine u Grudama.

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH na početku skupa pozdravio je domaćin, predsjednik OO HDZ-a BiH Grude Ivan Leko.

Predsjednik Čović dao je punu potporu listi HDZ-a BiH za općinsko vijeće i kandidatu za načelnika Gruda Ljubi Grizelju.

„Došli smo ovdje da vas do kraja ohrabrimo, da znate da ste dio pažnje Hrvatske demokratske zajednice i svih nositelja, kako izvršne tako i zakonodavne vlasti na svim razinama. Tu vertikalu imamo i želimo na najpraktičniji način pokazati koliko smo danas stranka koja predvodi, ne samo hrvatski narod, želimo na praktičan način pridružiti sve odnose u BiH. Želimo se otrgnuti zagrljaju onih koji bi se stalno držali u kontekstu vremena koje je iza nas, i pokrenuti sve procese da svaki kutak BiH izgleda kao ovdje“ – istaknuo je dr. Čović.

„Kad ovih dana rezimiramo rezultate, sasvim je izvjesno da će HDZ BiH zajedno sa svojim partnerima imati 23 načelnika/gradonačelnika, 23 općinska vijeća sa svojom većinom. Ne sumnjam da ćete u tome i vi dati svoj doprinos. Mi trebamo poslati poruku, i našim prijateljima Bošnjacima i Srbima i međunarodnoj zajednici da smo danas realnost Bosne i Hercegovine. Ima nas 15,4 %, neki će reći malo. Uistinu mnogo manje nego nas je bilo 1991., ali još uvijek dovoljno snažni da pokrenemo čitavu BiH. To smo praktično pokazali kad je u pitanju europski put. Neki su ga na različite načine preispitivali i omalovažavali. Danas je on realnost“ – kazao je dr. Čović te dodao „Uvjeravam vas da ćemo do kraja sljedeće godine imati kandidatski status u EU, koliko god to danas izgledalo nemoguće. To nam opet otvara mogućnosti da apliciramo i da se za to dobro spremimo i obučimo“ – rekao je predsjednik Čović.

Svim okupljenima kod parka Hrvatskih velikana obratio se i kandidat za načelnika Općine Grude, Ljubo Grizelj ukazavši na projekte koje vodi kao načelnik:

„Grude su danas jedna prometno vrlo zahtjevna sredina. Prije nekoliko godina smo ukazali na potrebu ukupne regulacije prometa, krenuli s idejom rekonstrukcije i izgradnje graničnog prijelaza, te omogućili pristojan prihvat svih tih desetina tisuća putničkih vozila i 30 000 teških kamiona koji ovuda prolaze. Upravo taj pogranični položaj Gruda za razliku od susjednih općina daje Grudama mnogo zahtjevniju poziciju. Danas su Grude spremne za rješavanje i tih problema, i u tehničkom, i u projektnom, dokumentacijskom i svakom drugom smislu“ – rekao je Grizelj i pozvao nazočne da 2. listopda podrže listu HDZ-a BiH.

Nositelj liste HDZ-a BiH za općinsko vijeće, Draženko Vranješ predstavio je ostale kandidate te se okupljenom mnoštvu obratio prigodnim riječima.