Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dragomir kod Prijedora golfom “dvojkom” ganjao medvjeda

BiH

medvjed

Vožnja golfom “dvojkom” koja je trebala biti sasvim obično, rutinsko putovanje, za Dragomira Šabića (34), mještanina sela Tisovina kod Prijedora, pretvorila se prošle sedmice u nezaboravno iskustvo koje se ovih dana s ponekom šaljivom dosjetkom uveliko prepričava u ovom kraju.

Pod kruškom su ga ugledala djeca, desetogodišnji Vedran i njegova mlađa sestra Vedrana nako čega su uplašeni zvali majku Draganu Šabić koja nam je ispričala da se nezvan gost kratko zadržao na njivi, a potom otišao

Šabić kaže da je prošle sedmice u predvečerje krenuo prema obližnjoj Ljubiji. Na lokalnom putu poslije kraće vožnje ispred sebe je ugledao  – medvjeda.

– Bio je na nekih 30-tak metara od auta. I da ne povjerujete, uspravljen na zadnjim nogama, pješačio kao čovjek. Smanjio sam brzinu na nekih 40-tak kilometara i dugim svjetlima, paleći ih i gaseći, pokušao da ga otjeram. U jednom trenutku spustio se na sve četiri i počeo brzo trčati. Bježao je tako nekih 250 do 300 metara, nakon čega je skrenuo s puta i nestao na njivama – priča Dragomir.

Sve vrijeme, koliko je trajalo „praćenje“, bio je spreman da se okrene, da gas i pobjegne u suprotnom pravcu.

-Da se okrenuo i krenuo prema meni, to bi i uradio. Znam da sam bio u autu, na sigurnom, al opet nije svejedno. Grdosija je to, viša od metra, baš krupna u ramenima, teška po mojoj procjeni sigurno 300 kilograma.

U selu se malo šale na ovu moju priču, ali siguran sam da nema tog junaka kojeg ova slika ne bi bar malo uplašila – kaže Dragomir i dodaje da medvjeda u Tisovini, čak i po pričama starijih mještana, nikad nije bilo.

Ovaj njegov s lokalnog puta po priči mještana dva sata ranije viđen je u blizini jednog domaćinstva.

Pod kruškom su ga ugledala djeca, desetogodišnji Vedran i njegova mlađa sestra Vedrana nako čega su uplašeni zvali majku Draganu Šabić koja nam je ispričala da se nezvan gost kratko zadržao na njivi, a potom otišao.

dragomir

Dragomir Šabić (Foto: Infoprijedor.com)

Za šetnju medvjeda po ovom kraju znaju i u mjesnoj zajednici. Ante Čavlović, presjednik savjeta MZ Gornja Ravska kod Prijedora kaže da će ovih dana do grada kako bi od Lovačkog Udruženja potražio savjet šta da rade.

– Pošteno, strahujemo, ali ne možemo sami ništa, ni na svoju ruku. Neka lovci odluče šta će s njim – kazao je Čavlović.