BiH

Drama u BiH: Dječak se dva puta pokušao ubiti u bolnici

20/04/2018

Maloljetni D. S. (14) iz Čelinca, koji je povrijeđen od eksplozije bombe, tokom liječenja u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske pokušao se više puta ubiti za jedno veče, saznaje srpskainfo.com.

Kako nezvanično saznaju, dječaka su u njegovom pohodu spriječile medicinske sestre i ljekari, te je prevezen na Odjeljenje psihijatrije u Banjaluci.

Riječ je o maloljetniku, koji je povrijeđen krajem prošlog mjeseca u Čelincu. On je tada nosio torbu sa 11 bombi, a prilikom pokušaja da jednu aktivira, kapisla mu je eksplodirala u ruci i zadobio je teške povrede.

Izvor iz UKC Republike Srpske ispričao je za srpskainfo.com da se to veče odvijala prava drama u bolnici. Dječak je prvo pokušao da pobjegne iz bolnice, preko požarnih stepenica.

-Ljekari i medicinske sestre su ga primjetili i vratili u sobu. Međutim, tu nije bio kraj drame. Isto veče, on je povezao neke zavoje koje je našao u sobi i od njih napravio konopac, te pokušao da se objesi. Na sreću, opet su na vrijeme to primijetili radnici i spriječili ga u tome – kaže sagovornik.

Prema njegovim riječima problemi sa D. S. to veče nisu tu završeni.

-Ljekari i sestre pričali su sa njim i pokušali ga smiriti. Međutim, nakon nekog vremena dječak je otišao do kupatila gdje je razbio ogledalo i pokušao da se isiječe – priča izvor srpskainfo.com.

Poslije svih ovih incidenata ljekari i sestre više ovog maloletnika nisu puštali iz vida, te su sačekali kolege sa Odjeljenja psihijatrije, koji su ga odveli.

Podsjetimo, prava drama oko ovog maljoletnika odigrala se i prije tri sedmice kada je policiji u Čelinicu prijavljeno da on šeta po selu Barakovac, a da u ruksaku nosi čak 11 bombi.

Policijaci su odmah po ovom saznanju izašli na teren i utvrdili da on u ruksaku nosi bombe „M-72“ i „M-75“.

Potom je utvrđeno da je sedam bombi ostavio u dvorištu jedne kući u tom mjestu i zatim otišao u pravcu šume, a policajci su zaključili da planira baciti bombe pa su odmah krenuli u potragu za njim.

Poslije kraće potrage uspjeli su da ga pronađu povrijeđenog, a na licu mjesta su utvrdili da je sa jedne bombe odvrnuo inicijalnu kapislu zajedno sa „kašikom” i odvoji od bombe.

-Tu odvrnutu kapislu je aktivirao i ona mu je eksplodirala u ruci. Tom prilikom je zadobio teške povrede i vozilom Službe hitne pomoći Čelinac hitno je prevezen u Univerzitetsko klinički centar Banjaluka, na dalje liječenje – rekao je izvor.

Tom prilikom zadobio je tešku eksplozivnu povredu ruke, a u policiji su tada rekli da će provjeriti kako je maloljetnik došao u posjed bombi.

Mještani Barakovca su ispričali da je ovaj dječak i ranije pravio neke sitne probleme. Oni su rekli i da je ostao bez oca tokom poplava 2014. godine.

UKC RS: Pacijent smješten na psihijatriju

U Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci juče su potvrdili da je pacijent D.S. premješten u Kliniku za psihijatriju na dalje tretman, ne ulazeći u detalje ovog slučaja.

-U skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti Republike Srpske nismo u mogućnosti iznositi dodatne podatke bez saglasnosti roditelja, uzimajući u obzir činjenicu da se radi o maloljetnom licu – rekli su u UKC RS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.