BiH

Poruka njegovog tima

Draško Stanivuković “bez osnova” zadržan u policiji

26/12/2018

Stanivukoviću je, navodi se u saopćenju, rečeno da ga više ne terete po prekršajnoj već po krivičnoj prijavi, te da će biti zadržan u policiji 24 sata

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Draško Stanivuković, koji je jučer dva puta privođen tokom protesta građana zbog hapšenja Davora Dragičevića, oca stradalog mladića Davida, bez osnova je zadržan u policiji – tvrde iz njegovog tima.

-Smatramo da je cilj da se Draško Stanivuković zadrži što duže u policiji kako bi spriječili nova okupljanja građana koja, osim Davora i Draška, teško da može iko predvoditi. Također, krivični progon narodnog poslanika jasno ukazuje da mu se želi ukinuti imunitet i spriječiti dalji politički anganžman – poručili su iz Stanivukovićevog tima.

Iako je prethodno Stanivukovićevom advokatu i timu potvrđeno da će iz pritvora izaći oko tri sata iza ponoći, kada se situacija smirila, a advokat otišao, Stanivukoviću je, navodi se u saopćenju, rečeno da ga više ne terete po prekršajnoj već po krivičnoj prijavi, te da će biti zadržan u policiji 24 sata.

 

Pogledajte novi snimak policijske brutalnosti u Banjoj Luci

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.