Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drugi štrajk upozorenja Kantonalnoj bolnici Zenica

kantonalna-bolnica-zenica

Zdravstveni radnici Kantonalne bolnice Zenica održali su danas drugi štrajk upozorenja na kojem su ponovo javnosti predočili svoje zahtjeve – bolji uslovi rada, potpisivanje kolektivnih ugovora, sprečavanje odlaska najkvalitetnijeg kadra i da vrijednost boda bude vraćena na 0,95 sa trenutnih 0,80.

Na transparentu koji su držali u holu Kantonalne bolnice Zenica za vrijeme 30-minutnog štrajka zdravstveni radnici su tražili bolje uslove rada i boravka za pacijente, te istakli da Kantonalna bolnica Zenica mora biti prioritet.

Portal “Kliks” javlja da su zdravstveni radnici izrazili zabrinutost zbog kredita od 16 miliona KM kojim Kantonalna bolnica Zenica planira pokriti dugovanja.

“Uz kredit ne znam kako će nam plaćati plate i tople obroke. I nikako mi nije logično da Zavod zdravstvenog osiguranja, koji nama plaća osiguranje ima regres, a mi nemamo, te zahtijevamo da i njima bude ukinut”, izjavio je predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji BiH Ermin Čehić.

Iako nisu dobili nikakav odgovor, Čehić je izrazio nadu da je ovo posljednji štrajk upozorenja i da neće doći do generalnog štrajka.