Dugogodišnji kolega

Društvo novinara se oprostilo od Tarika Helića: “Brojne emisije više nikad neće biti iste”

Društvo novinara Bosne i Hercegovine danas je objavilo da se sa velikim bolom danas opraštaju od dragog i cijenjenog kolege Tarika Helića

Podsjećaju da je Helić svoj dugogodišnji novinarski i voditeljski put započeo u devedesetim godinama u RTVBiH u redakciji informativnog programa. Tada i sve do današnjih dana je svojim glasom, neponovljivim baritonom ovjekovječio niz emisija u kojima je kako autorski sudjelovao tako i sa velikom voljom surađivao sa nizom svojih kolega i kolegica.

– Uz veliko strpljenje nizale su se generacije koje su se uz ovog kolegu mogle naučiti ljepoti govora i jezika. Svoju ljubav prema Bosni i Hercegovini je pretočio u svakom svom govoru i radu, a rečenica – Svako dobro Bosno i Hercegovino – nikad više neće biti ista. Toj rečenici će nedostajati sva ljubav prema ljudim, dobrim ljudima ove države – navode iz Društva.

Ističu da ćemo se zajednički sjećati niza serijala, u redakciji Kulturno-zabavnog programa Federalne televizije: „Pjesmom kroz gradove“, „Subotom uvečer“, „Legende BH sevdaha“, Jutarnji program „Dobro jutro“ itd.

Također, naglašavaju da je Helić u program Radija Bosne i Hercegovine i Radija Federacije Bosne i Hercegovine budio i razbuđivao slušateljke i slušatelje svojim glasom dugi niz godina. Dopisnici širom Bosne i Hercegovine sjećat će ga se kao kolegu u kojem su uvijek imali podršku u svome radu, i ono najbitnije – uprkos fizičkim udaljenostima – toplu ljudsku riječ.

– Emisije Radija Federacije Bosne i Hercegovine “Naši ljudi” i “Priče za dobar dan” “U fokusu” nikad više neće biti iste bez poruke koja je za Tarika bila moto života – Svako dobro. Kako njegove kolege kažu – Njegovi osmijesi i ljubav koje je nesebično utkao ostaju zauvijek upisani na najsjajnijim stranicama Federalne radio-televizije – saopćeno je iz Društva novinara BiH.