Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

antifašistička borba

Drvar pokreće akciju obnove porušenog spomenika iz Drugog svjetskog rata

drvar
FOTO: Fena

Za obnovu porušenog spomenika također su podršku dobili i od udruženja antifašista i predstavnika SUBNOR-a iz Bosne i Hercegovine i regije, koji su im pružili i pomoć u realizaciji ove ideje

S ciljem obnove i zaštite kulturnog naslijeđa lokalne zajednice, Općina Drvar je pokrenula akciju obnove porušenog spomenika palim braniteljima i žrtvama fašističkog terora iz Drugog svjetskog rata.

Ovaj spomenik, jedan od simbola Drvara je u ratnim i poslijeratnim događanjima uništen.

Kako su naveli iz Općine Drvar, trenutno su se angažirali na prikupljanju dokumentacije i arhivske građe potrebne za rekonstrukciju.

”Stupili smo u kontakt s Marom Kockovićem, sinom kipara Marijana Kockovića po čijem projektu je bio urađen Spomenik palim braniteljima i žrtvama terora, koji je dao suglasnost da se autorsko djelo njegovog oca koristi bez naknade, na čemu mu se iskreno zahvaljujemo”, poručili su iz Ureda načelnice općine Drvar.

Za obnovu porušenog spomenika također su podršku dobili i od udruženja antifašista i predstavnika SUBNOR-a iz Bosne i Hercegovine i regije, koji su im pružili i pomoć u realizaciji ove ideje.

U idućem razdoblju, po dobivanju suglasnosti nadležnih institucija, krenut će u realizaciju ovog projekta i vraćanja Drvaru simbola antifašističke borbe.