Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Državljani Afganistana pokušali ući u BiH s falsificiranim pasošima Pakistana

granicna policija
Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo u petak 27. oktobra 2017. godine nisu dozvolili ulazak šesterici državljana Afganistana nakon što su prilikom graničnih provjera dali na uvid i pokušali ući u Bosnu i Hercegovinu (BiH) s falsificiranim službenim pasošima Pakistana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigli su letom iz Istanbula, a nakon što su prekršajno procesuirani, falsificirani pasoši su im privremeno oduzeti, a oni su vraćeni u Istanbul.

– Ilegalni migranti otkriveni na području Gacka i Bihaća –

Službenici JGP-a Trebinje u subotu 28. oktobra 2017. spriječili su dvojicu državljana Alžira u ilegalnom prelasku državne granice. Otkriveni su u graničnom pojasu na području Gacka, a na teritoriju BiH stigli su iz Crne Gore.

Istog dana službenici JGP-a Izačić na području Bihaća u ilegalnom prelasku granice otkrili su dvojicu državljana Alžira. Ilegalni migranti su prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje, saopćeno je iz Granične policije BiH.

– Otkrivena dva slučaja falsificiranja u Bijeljini –

Službenici JGP-a Bijeljina u nedjelju 29. oktobra 2017. na MGP-u Popovi otkrili su dva slučaja falsificiranja isprava. Na ulasku u BiH kontrolom vozila, crnogorskih registarskih oznaka, otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Ruske Federacije koju je na uvid dao državljanin pomenute zemlje G.A. (1986.).

Prilikom graničnih provjera teretnog motornog vozila i priključnog vozila registarskih oznaka Republike Srbije, službenici ove jedinice uočili su prepravke broja šasije. Vozilom je upravljao J.R. (1959.), državljanin Srbije.

Osobe, vozila i vozačka dozvola predati su službenicima Stanice granične policije Badovinci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

– Crnogorac s Interpolove potjernice pokušao ući u BiH s podacima druge osobe –

Službenici JGP-a Trebinje u petak 27. oktobra 2017. pri ulasku u BiH na MGP-u Deleuša lišili su slobode B.A. (1985.) nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno je da je za njim Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog krivičnog djela ”neovlašćena proizvodnja, posjedovanje i stavljanje u promet opojnih droga“.

Prilikom graničnih provjera utvrđeno je i da B.A. koristi putnu ispravu Srbije u koju su uneseni lični podaci druge osobe, ali s njegovom fotografijom, te je s falsificiranom ispravom pokušao preći granicu. Prema naredbi tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju, putna isprava je privremeno oduzeta, a protiv B.A. bit će dostavljen izvještaj zbog počinjenja krivičnog djela ”falsificiranje isprave“. Državljanin Crne Gore B.A. predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.