Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gradiška

Državljanin BiH pokušao u EU “prebaciti” 19 stranih državljana. Uhapšen je

migranti kamion
Foto: Arhiv
Ilustracija

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila Opel, bh. nacionalnih oznaka, a kojim je upravljao D.M.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška u četvrtak su spriječili su krijumčarenje 19 osoba afroazijskog porijekla u graničnom pojasu na području Gradiške.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila Opel, bh. nacionalnih oznaka, a kojim je upravljao D.M. (1986.), državljanin Bosne i Hercegovine.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje osoba, o navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužiteljstva BiH, prema čijoj je naredbi državljanin BiH lišen slobode i protiv istoga Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Krijumčareni strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Afganistana (18) i Republike Turske (1). Među krijumčarenim migrantima je i šestero djece. U toku je daljnji rad na ovom slučaju, priopćeno je iz Granične policije BiH.