Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

granična policija

Državljanka BiH u “Seat” nagurala 11 migranata i pokušala ih prokrijumčariti. Uhapšena je

migranti
Foto: GPBiH

Krijumčarenje je spriječeno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila Seat, bh. nacionalnih oznaka, u mjestu Kozara na području Čajniča

Pripadnici Granične policije BiH 17. septembra 2023. godine uhapsili su državljanku Bosne i Hercegovine E.B. (1999.) nakon što je otkrivena u krijumčarenju 11 osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je spriječeno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila Seat, bh. nacionalnih oznaka, u mjestu Kozara na području Čajniča.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo krijumčarenje osoba, o navedenom događaju obaviješteni su dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti, a državljanka BiH ispitana u svojstvu osumnjičene.

Krijumčareni strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u upitnicima za migrante izjavili su da dolaze iz Pakistana. Oni su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Protiv osumnjičene bh. državljanke, Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djel, priopćeno je iz Granične policije BiH.