Državljanka Srbije uhapšena u Kalesiji zbog sumnje u povezanost sa terorizmom

sipa

Državljanka Srbije uhapšena je u Kalesiji zbog sumnje u povezanost sa terorizmom, saznaje N1.

Kako je za N1 potvrđeno u Službi za poslove sa strancima, državljanku Srbije iz Kosovske Mitrovice 21-godišnju Elmu Djusinac pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su uhapsili u Kalesiji zajedno njenim suprugom Enesom Mešićem koji je nedugo nakon hapšenja pušten na slobodu.

Kako saznajemo, nalog za hapšenje navedene osobe stigao je direktno iz MUP-a Srbije. Nedugo nakon hapšenja, Djusinac je prebačena u Službu sa poslove sa strancima gdje se i sada nalazi.

Enes Mešić je od ranije poznat obavještajnim i sigurnosnim agencijama naše zemlje. On je bio u grupi osoba koje su uhapšene 3. septembra prošle godine u policijskoj akciji kodnog naziva “Damask” zajedno sa Huseinom Bosnićem, Avdulahom Hasanovićem, Eminom Hodžićem i Ademom Karamujom.

Nakon tromjesečnog pritvora na slobodu su pušteni svi osim Bosnića koji je početkom ovog mjeseca prvostepenom presudom osuđen na sedam godina zatvora zbog krivičnog djela javno podsticanje na terorističke aktivnosti u vezi s vrbovanjem radi terorističkih aktivnosti i organiziranjem terorističke grupe.