BiH

Dan Nezavisnosti BiH

Državne zastave na ulicama Sarajeva i Zenice

28/02/2019

Povodom Dana nezavisnosti, predstavnici svih nivoa vlasti sutra će u Sarajevu položiti cvijeće na nekoliko lokacija i na taj način odati počast svim stradalim tokom rata u BiH od 1992. do 1995. godine

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. marta, ulice nekih bh. gradova ukrašene su državnim zastavama.

Fotoreporteri Anadolu Agency (AA) zabilježili su atmosferu u Sarajevu i Zenici.

Državne zastave u glavnom gradu BiH postavili su jučer radnici preduzeće “Park”. Na stubovima javne rasvjete postavljeno je nekoliko stotina zastava, kao i više od 1.000 malih državnih zastava, nanizanih na konopcu iznad gradske šetnice.

Povodom Dana nezavisnosti, predstavnici svih nivoa vlasti sutra će u Sarajevu položiti cvijeće na nekoliko lokacija i na taj način odati počast svim stradalim tokom rata u BiH od 1992. do 1995. godine.

Za postavljanje zastava u Zenici zaduženi su radnici JP.

Mugdim Elezović, pomoćnik direktora za opće i organizacone poslove u JP za Upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, rekao je za AA da se ukrašavanje ulica radi prema planu Gradskog vijeća na godišnjem nivou.

Na osnovu odobrenja Gradskog vijeća i ugovora s gradskom upravom radi se na ukrašavanju ulica za one događaje koji su predodređeni godišnjim planom, a to su državni, međunarodni, sportski, vjerski i drugi praznici prethodno određeni planom.

“Postavit će se oko 400 zastava, na najfrekventnijim gradskim ulicama, kružnim tokovima, trgovima, mostovima i svim onim mjestima gdje postoji za to predviđeno mjesto”, rekao je Elezović.

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, večeras će u Zenici biti održana svečana akademija, a u petak je planirano obilježavanje ovog praznika na spomen-obilježjima Papirna i Kameni spavač, gdje će biti položeno cvijeće i odana počast svima onima koji su učestovali u stvaranju nezavisne Bosne i Hercegovine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.