Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Državni ured za Hrvate izvan Hrvatske dodijelio stipendije u Sarajevu

stipendije_hrvatska

Ambasador Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio i predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas danas su u Sarajevu dodijelili 55 stipendija studentima iz Kiseljaka, Kladnja, Busovače, Jajca i drugih bh. gradova.

– Ova stupendija neka vam bude poticaj u daljem obrazovanju i želim vam da nađete posao u svojoj domovini. Svojim znanjem i vještinama zaista možete doprinijeti boljem životu – kazao je predstojnik Milas.

Ured je osigurao 100 stipendija više nego prošle godine, te će ukupno u ovoj godini biti podijeljeno 450 stipendija u BiH.

– Drago mi je da Hrvatska prati razvoj mladih, jer su oni budućnost ne samo BiH nego i Hrvatske – rekao je ambasador Ivan Del Vechio, te poželio studentima da budu na nekim važnim funkcijama.

Oni su zahvalili Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na pruženoj potpori, koja će im pomoći pri upisu ili za nastavak redovnog školovanja, te što se na ovaj način povezuju s Hrvatskom.

– Nadamo se da ćemo naći posao u toj zemlji, ako ne u Bosni i Hercegovini. Sretni smo što još neko misli na nas, jer je u našoj zemlji loša ekonomska situacija – istakli su dobitnici ovogodišnjih stipendija Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.