Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK

Duga zadržavanja na izlazu iz BiH, posebno su velike gužve na tri prijelaza

Foto: BIHAMK

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić)

Duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

U znak počasti prema svim žrtvama srebreničkog genocida, jutros u 08 sati iz Bihaća prema Srebrenici kreću biciklisti, a nešto kasnije i maratonci. Prvi dan kretaće se preko Bosanskog Petrovca, Ključa, Mrkonjić Grada i Jajca, gdje će prenoćiti. Mole se svi vozači koji se budu kretali pomenutom dionicom da u trenutku prolaska pored biciklista i maratonaca budu maksimalno oprezni.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.