Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Duge kolone vozila na GP Velika Kladuša i Bosanska Kladuša

granica_granicni_prelaz_guzve

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima Bosne i Hercegovine, preporučuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima preporučujemo korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Ostala vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave saobraćaja do 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se putni pravci: Šićki Brod-Srebrenik, Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac i Ključ-Sanski Most.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine duge kolone vozila zabilježene su na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška, gdje se na izlazu iz BiH čeka do jedan sat. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.