BiH

Dunović: Jednakost svih građana pred zakonom je put za opstanak BiH

20/06/2018

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović smatra “poražavajućom činjenicu da je vladajuća većina u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH izglasala izmjene Krivičnog zakona FBiH (član 382. KZ-a koji tretira trgovinu utjecajem) i time obesmislila borbu protiv kriminala i korupcije”.

– Poražavajuća je činjenica da je vladajuća većina, potpomognuta lažnim ljevičarima (SDP i NS) uspjela obesmisliti svaki vid borbe protiv kriminala i korupcije. Protiv ovako sramno izmijenjenog člana Krivičnog zakona FBiH i ublažavanja njegove istinske pogubnosti po pravedno i zdravo demokratsko društvo, glasali su jedino zastupnici Demokratske fronte – ističe Dunović, reagirajući na usvajanje spomenutih zakonskih izmjena.

Istovremeno, poziva građane da budu svjesni porazne politike pojedinih stranaka i korumpiranih pojedinaca.

– Ovim putem želim apelirati na građane BiH da budu svjesni porazne politike koju vode pojedine stranke i korumpirani pojedinci, te da konačno demokratskim putem kazne i odstrane te i takve aktere u političkom životu BiH. Jednakost pred zakonom svih građana i društvo jednakih šansi jedini je ispravan put za opstanak BiH – poručio je potpredsjednik Dunović, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.