Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon imenovanja nove vlade

Dunović podnio ostavku na mjesto predsjednika UO Zavoda zdravstvenog osiguranja KS

Milan Dunović

Demokratska fronta neće biti dio nove Vlade KS, pa ne bi bilo principijelno ostati na poziciji na kojoj sam se nalazio do formiranja nove većine, rekao je Dunović

Milan Dunović danas je podnio ostavku na poziciju predsjednika Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

„Smatram da nova Vlada KS treba u punom kapacitetu preuzeti odgovornost, što podrazumijeva i poziciju na kojoj se nalazim. Demokratska fronta neće biti dio nove Vlade KS, pa ne bi bilo principijelno ostati na poziciji na kojoj sam se nalazio do formiranja nove većine i nove Vlade KS. U proteklom periodu, od imenovanja do danas Upravni odbor je radio odgovorno i transparentno. Omogućili smo nastavak postojećih, te uvođenje u sistem novih specijalizacija u svim zdravstvenim ustanovama u KS.

Nabavke sredstava i opreme za suzbijanje pandemije smo, u skladu sa Zaključkom Skupštine KS, radili isključivo posredstvom UNDP-a. Omogućili smo zapošljavanje neophodnog kadra u Urgentnom centru Opće bolnice Abdulah Nakaš, uz saglasnost Vlade KS. Obezbijeđena su sredstva za zapošljavanje u izolatoriju Opće bolnice, ponovo uz saglasnost Vlade KS.

To je samo dio onih obaveza prema osiguranicima u KS, koje nisu dio „redovnih poslova“ i koji su rezultat pandemije. Također smo uspjeli usvojiti Uredbu o obimu, uslovima i načinu ostvarivanja prava osiguranika, te vratili procedure nabavke u sistem koji prepoznaje i Zakon o javnim nabavkama, navodi Dunović koji dodaje da mu je bila čast što su u ovom teškom i izazovnom vremenu svojim radom mogli pomoći svojim sugrađanima i pružiti im potporu u cilju što boljeg i efikasnijeg savladavanja pandemije, saopćavaju iz DF-a.