Dunović: Potpredsjednik FBiH ne može blokirati donošenje zakona

BiH

milan dunovic

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović nema namjeru blokirati donošenje zakona u FBiH, što je pokazao jučer tako što je prvi potpisao saglasnost za popunjavanje Vlade FBiH, saopćeno je iz Dunovićevog kabineta.

– Shodno današnjoj izjavi predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare u kojoj navodi da će potpredsjednik FBiH Milan Dunović blokirati donošenje zakona u Parlamentu FBiH, a osvrćući se na današnje neusvajanje Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o električnoj energiji u FBiH po hitnom postupku u Domu naroda Parlamenta FBiH, ovim putem želimo obavijestiti javnost da potpredsjednik FBiH Milan Dunović, prema svojim Ustavnim nadležnostima nema mogućnost glasanja ili utjecaja na glasanje delegata u Domu naroda FBiH. U skladu s tim nema ni mogućnost blokiranja donošenja zakona – navodi se u saopćenju.

Nova parlamentarna većina, kako se dodaje, danas je na demokratski način odlučila da ne usvoji Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o električnoj energiji u FBiH, “što je isključivo zavisilo od prisutnih delegata na sjednici i njihovih glasova, a ne potpredsjednika F BiH”.