Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počelo je

Dunović: SDP ne brine za obavještajno ugrožavanje BiH, nego za DF-ovo učešće u vlasti

dunovic(30)

Mi smo duboko razočarani ovakvim pristupomSDP-a, kažu u DF-u

Član Predsjedništva Demokratske fronte Milan Dunović osvrnuo se na medijske istupe SDP-ovog zastupnika u PS BiH Saše Magazinovića koji je u medijima kritizirao poziciju DF-a i njenog predsjednika Željka Komšića unutar Bh. bloka.

“Ne razumijemo potrebu gospodina Magazinovića da dijeli savjete nama u Demokratskoj fronti u pogledu toga kako ćemo se ponašati. U trenutku kada se država Bosna i Hercegovina suočava sa najozbiljnijim sigurnosnim prijetnjama, te kada postoje ozbiljne indicije o umiješanosti obavještajnih službi u izazivanje destabilizacije BiH, iz redova SDP-a oštrica kritike se usmjerava prema DF-u i predsjedniku Komšiću.

Izgleda da se u SDP-u više plaše DF-ovog učešća u vlasti nego što su zabrinuti aktivnostima koje mogu dovesti do ozbiljnog ugrožavanja države Bosne i Hercegovine. Mi u DF-u  duboko smo razočarani takvim pristupom, i upravo takav pristup možda i ponajbolje objašnjava neke od temeljnih razlika među nama. Nije nam samo jasno kako se onda isti, ili slični u Bh. bloku, mogu nadati podršci građana”, kazao je Dunović.