Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Duraković: Očekivali smo ovakvu odluku Švicarske

25/06/2015

Odluku o puštanju Nasera Orića smo mi očekivali iz razloga što Orić kao državljanin BiH treba biti procesuiran u našoj državi, ukoliko postoje navodi optužbe koju Srbija propagira ovih dana.

Na zahtjev Tužilaštva BiH koji je jučer otišao u Švicarsku, danas imamo reakciju i očekujemo da će Naser čim prije biti u Bosni i Hercegovini, u “rukama naših organa”, u koje mi vjerujemo.

Ovom odlukom se relaksira stanje koje je nastalo od hapšenja Orića.

Organizacioni odbor za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica će nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima i svi, pa i sam Aleksandar Vučić je dobrodošao u Potočare, ukoliko je svrha odavanje pošte žrtvama genocida.

Tu ima negodovanja nekih udruženja, majki, na što one imaju apsolutno pravo ali mi ćemo s njima razgovarati, te 30. juna Organizacioni odbor će imati svoj stav koji će svi uvažavati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.