Duraković pozvao Hrvate da protiv Engleza igraju sa crnim trakama

durakovic-2

Ćamil Duraković, bivši načelnik Srebrenice u intervjuu za Večernji list pozvao je reprezentaciju Hrvatske da sutrašnju utakmicu polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Engleske igra sa crnim trakama, s obzirom da se igra na dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Istaknuo je da bez obzira na neke političke razmirice misli da je bh. društvo pokazalo simpatije prema reprezentaciji Hrvatske koja odlično nastupa na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

– Mi navijamo za njih. Naravno, činit ćemo to i ubuduće. S obzirom na to da oni utakmicu igraju upravo 11. jula, u bh. društvu je već pokrenuta jedna inicijativa i ja joj se pridružujem. Budući da Bošnjaci proživljavaju veliku tugu, mislim da bi kao reprezentacija trebali suosjećati s nama. Nadam se kako će barem staviti crne vrpce ili drugačije simbolično obilježiti sjećanje na Srebrenicu. To bi bila velika satisfakcija za sve nas koji smo preživjeli, ali i za relaksiranje ukupnih odnosa. Za mene bi to bilo nešto veliko, a vjerujem i za većinu ljudi ovdje, izjavio je Duraković.