BiH

stanje na putevima

Duža zadržavanja na granici na izlazu iz BiH

25/07/2021

Zbog održavanja auto trke „Vlasenica 2021“ danas do 14 sati, doći će do obustave saobraćaja na dionici Vlasenica-Han Pijesak

Duža zadržavanja bilježe se pri prelasku granice na izlazu iz Bosne i Hercegovine na prijelazima: Velika Kladuša, Izačić, Gradina, Hum, Zupci, Deleuša, Gorica, Doljani, Gabela Polje i Neum II, kao i na prijelazu Bosanska Gradiška u oba smjera.

I na ostalim graničnim prijelazima dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog održavanja auto trke „Vlasenica 2021“ danas do 14 sati, doći će do obustave saobraćaja na dionici Vlasenica-Han Pijesak.

Na regionalnom putu Turbe- Vitovlje (Šešići), danas do 17 sati saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.