Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosanska Krupa

Dva bivša vijećnika NiP-a i kantonalna zastupnica prešli u NES BiH

sa skupa NES-a u Bosanskoj krupi (1)

Prelaskom vijećnika u Bosanskoj Krupi u NES, sada ova stranka u tamošnjem Općinskom vijeću ima sedam vijećnika, dok se broj poslanika u Skupštini USK-a povećao s osam na devet. Trenutno NiP u Skupštini USK-a ima samo jednu zastupnicu

U Bosanskoj Krupi večeras je formiran Inicijativni odbor Narodnog evropskog saveza (NES), a bila je ovo prilika i da predsjednik NES-a Nermin Ogrešević, ozvaniči prelazak dva bivša vijećnika Naroda i pravde (NiP) u Općinskom vijeću Bosanska Krupa, te zastupnice u Skupštini Unsko-sanskog kantona Ifete Kadić u Narodni evropski savez , saopćeno je iz ove stranke.

Predsjednik NES-a BiH Nermin Ogrešević ukazujući na kadrovsko jačanje stranke kazao je da NES želi sve svoje potencijale staviti na raspolaganje BiH.

– Mi želimo sve svoje ljudske potencijale staviti na raspolaganje našoj domovini BiH. Zbog toga se i bavimo politikom. Radit ćemo da NES bude faktor koji će moći uticati na procese u našoj domovini. Imamo dovoljno znanja i iskustva da možemo usmjeriti institucije u ovoj državi da rade korisne stvari za građane. U svom djelovanju nastojat ćemo napraviti politički program koji će se zasnivati na realnim potrebama našeg naroda. Takav politički program ćemo na adekvatan prezentirati javnosti- kazao je Ogrešević .

Skupu je prisustvovao i potpredsjednik NES-a i načelnik sarajevske Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, te brojni drugi zvaničnici ove stranke, a za predsjednika Odbora u Bosanskoj Krupi izabran je Midhat Arnautović .

– Mi u Narodnom evropskom savezu ćemo svoje političko djelovanje djelovanje bazirati na radu sa poštenim i provjerenim ljudima koji nemaju teret pogrešnog i neuspješnog vođenje politike. Samo uz takav rad možemo napraviti pozitivne promjene u našoj državi – kazao je Arnautović.

Prelaskom vijećnika u Bosanskoj Krupi u NES BiH, sada ova stranka u tamošnjem Općinskom vijeću ima sedam vijećnika, dok se broj poslanika u Skupštini USK-a povećao s osam na devet. Trenutno NiP u Skupštini USK-a ima samo jednu zastupnicu.