Ponijeri

Dva svjedoka vidjela nestalog mladića nakon što je otišao iz vikendice kod Kaknja

vikendica – ponijeri

Telefon nestalog mladića bio je aktivan do 12 sati u petak, ali ga niko nije zvao niti je on nekoga pozivao

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, Gorske službe spašavanja i pripadnici Dobrovoljne vatrogasne brigade Kakanj i jučer su nastavili potragu za El-Eminom Hadžićem, mladićem koji je nestao na Ponijerima kod Kaknja.

Zbog visine snježnog pokrivača oko podneva potraga je nastavljena smanjenim intenzitetom. Ipak, policijski istražitelji non-stop su na terenu i postupaju po svakoj dojavi. Dok spasioci tragaju za nestalim Hadžićem, iz policije su došle informacije da su dva svjedoka vidjela Hadžića nakon njegovog odlaska iz vikendice.

Kako je za Dnevni avaz kazao Esnaf Buza, načelnik Uniformirane policije Zeničko-dobojskog kantona, policija ima informaciju da je Hadžić viđen kod skijaške staze na Ponijerima i u Kamenici kod Zavidovića.

– Imamo te dvije dodirne tačke o njegovom kretanju. Prvi svjedok zaista je vrlo jasno to kazao. Šta se dalje dogodilo, ostaje nepoznanica, ali mi nastavljamo s istragom po svakoj dojavi – kazao je Buza.

Zanimljivo je da niko od Hadžićevih prijatelja nema konkretne informacije koje bi bile korisne za istražitelje.

Kako su jučer novinari Dnevnog avaza saznali na Ponijerima, jedna vikendica je obijena. Ništa nije odneseno, ali je pronađena vreća za spavanje. Postoji sumnja da ju je koristio Hadžić. Također, telefon nestalog mladića bio je aktivan do 12 sati u petak, ali ga niko nije zvao niti je on nekoga pozivao.

Vikendica u kojoj je Hadžić bio s društvom unajmljena je tokom novogodišnjih praznika. Jučer u njoj nikoga nije bilo.

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite s kojima smo jučer razgovarali na terenu su nam kazali da visina snijega na određenim lokacijama dostiže i 150 centimetara.

– Teren je izuzetno težak – kazali su nam.

Prema posljednjim informacijama, u jutarnjim satima pripadnici Gorske službe spašavanja – stanica Sarajevo su izašli na teren na lokalitetu Ponijera s potražnim psom Šmekijem, a na poziv GSS-a Federacije BiH.

Prema indicijama i informacijama kolega iz MUP-a, pas je izašao na teren i u jednoj od vikendica našao trag osobe za kojom se traga. Na pet uzoraka Šmeki je potvrdio identitet i pretpostavlja se da je osoba za kojom se traga prespavala u navedenom objektu.

Timovi GSS-a su na terenu, a potražni pas sa svojim vodičem nastavlja potragu te će pokušati utvrditi putanju kretanja i nastojati policiji olakšati pronalazak nestale osobe.