Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HNK

Dva uposlenika BHANSA-e zaražena koronavirusom

doktor nermin avdic

Istaknuo je da se u izolacijskom bloku Klinike za infektivne bolesti u Mostaru trenutno nalazi sedam bolesnika, od kojih su tri na respiratoru

Još su dvije osobe iz Mostara pozitivne na covid-19, što je ukupno devet u tom gradu, a 26 u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, izvijestio je u četvrtak u Mostaru Stožer civilne zaštite HNK.

– U protekla 24 sata na području HNK na covid-19 testirano je ukupno 18 uzoraka, od čega je šest bilo pozitivnih, a dva rezultata odnose se na Mostar – izjavio je novinarima direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK Nermin Avdić.

Istaknuo je kako su evidentirali dva klastera, jedan iz SKB Mostar a jedan u aerodromu, odnosno u BHANSA-i gdje su zaražene dvije osobe.

Istaknuo je da se u izolacijskom bloku Klinike za infektivne bolesti u Mostaru trenutno nalazi sedam bolesnika, od kojih su tri na respiratoru, jedan na kiseoniku, a ostali su u poboljšanju.

Od zaraženih virusom covid-19 u HNK, devet registriranih pacijenata je iz Mostara i 17 iz Konjica. Prvi slučaj zaraze u tom kantonu zabilježen je 17. marta u Mostaru, a prvi smrti slučaj prouzročen koronavirusom zabilježen je u protekli utorak kada je preminuo 53-godišnji muškarac iz Konjica.