Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prebačene u Banju Luku

Dvije bebe zaražene bakterijom u bolnici u Bosanskoj Gradišci, odmah prebačene u Banju Luku

beba unsplash (1)

Naglasio je da su odmah, po saznanju da se radi o pojavi bakterije klebsielle, koja je nađena u vazduhu prostorije gdje je vršen porod

Dvije bebe u Bolnici Bosanska Gradiška zaražene su bakterijom klebsiella, potvrdio je za RTRS direktor ove zdravstvene ustanove Rajko Dodik.

– Prije nekoliko dana na našem odjelu su se pojavila dva slučaja sa povišenim CRP-om kod beba. Reagovali smo odmah poslije pojave drugog slučaja i počeli da istražujemo uzroke pojave povišenog CRP-a – rekao je Dodik.

Istakao je da je odmah sazvana komisija za interhospitalnu infekciju koja je tražila uzroke, kao i da su bebe, zbog stanja u kojem su se nalazile, upućene u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

– Јučer su stigli nalazi gdje je dokazano prisustvo bakterije klebsielle u oba slučaja – naglasio je Dodik.

Naglasio je da su odmah, po saznanju da se radi o pojavi bakterije klebsielle, koja je nađena u vazduhu prostorije gdje je vršen porod, reagovali i da su prostorije dezinfikovane, okrečene i da je sve urađeno po standardima koji se rade u tim situacija.

On je takođe rekao da je sadašnja situacija u porodilištu i na Odjelu ginekologije redovna te da nema razloga za strah za buduće porodilje.