Dvije osobe povrijeđene u stravičnom udesu kod Jablanice

Težak sudar na putu Jablanica – Mostar

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar u mjestu Donja Jablanica, saobraćaj je potpuno obustavljen. Dvije osobe su povrijeđene.

Nesreća, u kojoj su učestvovala dva vozila, dogodila se oko 16 sati, potvrdili su iz policije.

Nezvanično, do nesreće je došlo tako što je jedno od vozila pokušalo izbjeći kamen koji se odronio sa obližnje stjene, te je potkačio drugi automobil, koji se od siline udara prevrnuo na krov.

Na ostalim putevima u BiH saobraća se bez dužih zastoja uz umjerenu frekvenciju vozila. Zbog mogućih lokalnih pljuskova, vozačima se preporučuje opreznija vožnja prilagođena uslovima na putu. Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

U toku su sanacioni radovi na dionici M-5 Tranzit kroz Sarajevo. Saobraćaj je obustavljen za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave saobraćaja do 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se putni pravci: Lašva-Topčić Polje, Čapljina-Ljubuški, Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac i Ključ-Sanski Most.

Pojačan je promet vozila na ulazu u BiH na GP Doljani. Na ostalim graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja.