BiH

Zavod za javno zdravstvo

Dvije osobe preminule od posljedica zaraze koronom, 32 nova slučaja u Kantonu Sarajevo

12/08/2020

Tokom jučerašnjeg dana evidentiran je oporavak  87 osoba, ali nažalost i smrt dvije osobe od posljedica zaraze koronavirusom

Nakon što su obrađena 343 testa, u Kantonu Sarajevo su potvrđena 32 nova slučaja zaraze koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Od ovog broja novozaraženih, njih 23 (71,8 posto) pripadaju porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije, navode u jutrošnjem izvještaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Ovo su rezultati analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 6. do 11. augusta ove godine.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 1.180 slučajeva infekcije koronavirusom, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

“Na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalaze se 72 osobe. Jedna osoba koristi potporu respiratora pri disanju. Tokom jučerašnjeg dana evidentiran je oporavak  87 osoba, ali nažalost i smrt dvije osobe od posljedica zaraze koronavirusom. Sa bolničkog liječenja jučer je otpušteno 13 osoba ”, navedeno je također u izvještaju Zavoda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.