branislav borenović

“Dvije stranke su danas odlučile da vam ne treba jeftinije gorivo i hrana”

Konvertibilna marka (KM), nacionalna valuta u Bosni i Hercegovini
Konvertibilna marka FOTO: PIXSELL

“Oni bukvalno mogu blokirati svaku odluku, a već je dobro poznato da njih zanima samo ono što je u njihovom, a ne u interesu naroda”

Lider PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović izjavio je da su duže od godinu dana pokušavali, a Predstavnički dom je usvajao, da kroz zakonska rješenja ukinu akcize na gorivo, što bi smanjilo kako cijenu goriva, tako i drugih roba i usluga, te da se PDV na osnovne životne namirnice smanji sa 17 posto na 5 posto, čime bi u doba krize i inflacije bio olakšan život građanima.

– Danas je SNSD, zajedno sa HDZ, stavio tačku na tu mogućnost, odbijajući, po ko zna koji put, ovaj prijedlog u Domu naroda. Sramotna nebriga i bahatost „velikih patriota“ – rekao je Borenović.

Borenović kaže da se još jednom pokazalo šta znači kada SNSD ima četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

– Oni bukvalno mogu blokirati svaku odluku, a već je dobro poznato da njih zanima samo ono što je u njihovom, a ne u interesu naroda. Dok narod već godinu dana sve skuplje plaća, i tako puni budžet, oni ne žele ni dio tog budžeta da vrate onima koji ga pune, ali zato vrlo rado troše na svoja bahaćenja. Lokalnim zajednicama, koje su prvi servis građana, ne vraćaju se sredstva, čime se dovodi u opasnost funkcionisanje osnovnih usluga koje građani koriste, ali zato ovoj režimskoj većini nije problem da milione KM spiska na plaćanje hrane, pića i raznih poklona. Zaista je katastrofalno šta rade i koliko nemaju obzira ni prema kome, osim prema sebi i vlastitim prohtjevima – poručio je Borenović.