Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pomogao im Crveni križ

Dvije ugledne Sarajke koje su živjele u haotičnim uslovima premještene u nadležne ustanove

sarajke

Prema nezvaničnim saznanjima, njih dvije nisu bile korisnice kuhinje, a komšije nisu željele da previše pričaju o cijelom slučaju

Dvije Sarajke koje su živjele u haotičnim uslovima, nekadašnja profesorica gitare i pjesnikinja i nekadašnja novinarka, a čije su slike uznemirile građane Sarajeva, su izmještene u nadležnu ustanovu u subotu navečer.

Ova informacija je potvrđena iz Crvenog križa Centar koji su odmah jutros na moju molbu poslali volontere na adresu da na licu mjesta vide kako i na koji način pomoći nakon svega što se desilo.

Prema nezvaničnim saznanjima, njih dvije nisu bile korisnice kuhinje, a komšije nisu željele da previše pričaju o cijelom slučaju.

Podsjetimo, u centru Sarajeva, u ulici Alekse Šantić br. 5, pored čuvene Druge gimnazije, u veoma nehumanim uslovima žive dvije ugledne Sarajeke, nekadašnja dvostruka dobitnica Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva profesorica gitare M.R i njena kolegica pjesnikinja i poznata novinarka M.B.

Kako je izvijestio portal Crna Hronika, profesorica je jučer sebi pokušala oduzeti život skokom sa prozora, ali su je komšije spriječile u tome.

Pomenuti portal je objavio i fotografije iz stana gdje su dvije nesretne žene živjele.

“Jedna je nepokretna a druga slijepa, te se morate dobro zaroviti da ih pronađete ispod hrpe odjeće, hrane, medikamenta, tufera, kućnog inventara, deka, smeća i ostalog”, priča i autor videa.