BiH

sarajevo

Dvosatna obustava saobraćaja 11. septembra zbog protestnog okupljanja

09/09/2021
FOTO: Ilustracija

Prije tri dana odobrena potpuna obustava saobraćaja u ulicama Kulovića i Branilaca Sarajeva, po zahtjevu Muriza Memića, u terminima od 13.00 do 15.00 sati, zbog protestnog okupljanja na trgu ispred Narodnog pozorišta

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je danas izdalo dopunsko rješenje kojim se učesnicima mirnog protestnog okupljanja “Pravda za Dženana Memića” odobrava korištenje parking prostora u ulici Franje Račkog, te parking prostora ispred Zemaljskog muzeja i Mosta Suade Dilberović 11. septembra, u periodu od 07.00 do 19.00 sati.

To ministarstvo je prije tri dana odobrilo potpunu obustavu saobraćaja u ulicama Kulovića i Branilaca Sarajeva, po zahtjevu Muriza Memića, u terminima od 13.00 do 15.00 sati, zbog protestnog okupljanja na trgu ispred Narodnog pozorišta.

Zbog očekivanog velikog broja motornih vozila, učesnika tog mirnog protestnog okupljanja, te bezbjednosti odvijanja saobraćaja na ulicama Kantona Sarajevo, resorno ministarstvo je danas dopunilo prvobitno rješenje o privremenim izmjenama saobraćaja na spomenutim lokalitetima, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.