Član Predsjedništva BiH

Džaferović: Dodik svojim ponašanjem i postupcima vrijeđa građane BiH

dzaferovic dodik

Ponavljajući ovu praksu, kako je naglasio, nepoštivanja državnih obilježja na sastancima s ambasadorima pojedinih zemalja akreditiranih u našoj zemlji, nanosi se šteta vanjskopolitičkim interesima Bosne i Hercegovine i vrijeđaju se njeni građani

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović saopćio je danas kako na posljednjem sastanku predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika s ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pinga nisu bila istaknuta obilježja Bosne i Hercegovine.

– Ovo je nastavak novouspostavljene prakse kršenja Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine, kao i odredbi Ustava Bosne i Hercegovine, sa svim posljedicama koju takve radnje i postupci nose – istakao je Džaferović u saopćenju za javnost.

Ponavljajući ovu praksu, kako je naglasio, nepoštivanja državnih obilježja na sastancima s ambasadorima pojedinih zemalja akreditiranih u našoj zemlji, nanosi se šteta vanjskopolitičkim interesima Bosne i Hercegovine i vrijeđaju se njeni građani.

– Pozivam strane diplomate akreditirane u Bosni i Hercegovini da ne nasjedaju na ovakvu praksu, te da poštuju zakone ove zemlje – poručio je Džaferović, saopćeno je iz Predsjednišrva BiH.