Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Džaferović: Sve što je Dačić rekao da smo Izetbegović i ja, to je ustvari on

sefik dzaferovic

Ne očekuje valjda da se ta zločinačka politika koja je bila mnogo gora u BiH nagradi i neka dobro o tome razmisli, istakao je Džaferović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović kazao je danas uoči odlaska u Brisel kako posjetom žele prenijeti zvaničnicima Evropske unije u vezi sa prioritetima BiH iz Mišljenja Evropske komisije.

Rekao je kako i zvaničnici EU to znaju, ali da je druga stvar kada Predsjedništvo BiH ode i kaže im.

Na pitanje novinara u vezi ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića koji je kritikovao lidere Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine jer se zalažu za nezavisnost Kosova, kao i uvrede koje su upućene Džaferoviću i lideru SDA Bakiru Izetbegoviću, Džaferović je rekao da zna koje su uvrede i da “sve što je rekao za njega i Izetbegovića, odnosi se na njega”.

“Što je rekao da smo Izetbegović i ja – to je ustvari on. Kada je u pitanju priznanje Kosova, neka se dobro sjeti šta je radio sa svojim šefom Slobodanom Miloševićem i šta je radio zločinački Miloševićev režim na Kosovu pa će zaključiti da je nezavisnosti Kosova doprinijela ta politika zločinačkog Miloševićevog režima s kojim je on bio rame uz rame. To je kaznila međunarodna zajednica na Kosovu, ne očekuje valjda da se ta zločinačka politika koja je bila mnogo gora u BiH nagradi i neka dobro o tome razmisli”, istakao je Džaferović, prenosi N1.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić odlaze u službenu posjetu Briselu gdje će se sastati s predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Marijom Sassolijem.

Planiran je i radni ručak sa komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Oliverom Varhelyjem te susrest s potpredsjednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom za vanjske poslove i sigurnu politiku Josephom Borrellom.