Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjedništvo BiH

Džaferović uputio telegram saučešća, nakon smrti kraljice oglasio se i Dodik

elizabeta kraljica

I član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je iskreno saučešće kraljevskoj porodici Ujedinjenog Kraljevstva, vladama i građanima svih zemalja Commonwealtha povodom smrti Njenog kraljevskog veličanstva kraljice Elizabete Druge

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je kraljevskoj porodici telegram saučešća povodom smrti Njenog veličanstva kraljice Elizabete II.

– Sa tugom sam primio vijest o smrti kraljice Elizabete II. Kraljevska porodica i kraljica Elizabeta II uvijek su bili veliki prijatelji Bosne i Hercegovine i ovo je tužan dan za sve nas. Uime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, izražavam iskreno saučešće kraljevskoj porodici, vlastima i narodu Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. U mislima i molitvama sam s vama – navodi se u telegramu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

I član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je iskreno saučešće kraljevskoj porodici Ujedinjenog Kraljevstva, vladama i građanima svih zemalja Commonwealtha povodom smrti Njenog kraljevskog veličanstva kraljice Elizabete Druge.

“Ovo je tužan dan ne samo za članove porodice, već i kraj jedne epohe koju je obilježila svojim primjerom požrtvovanog monarha sa više od 70 godina službe svom narodu. Kraljica Elizabeta Druga ostavila je neizbrisiv trag u istoriji Evrope i svijeta” – naveo je Dodik u telegramu saučešća.