Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skandal u UIOBIH: Polugola sekretarica, maser i snimatelj bit će kažnjeni

BiH

masaza uio

Tri službenika Uprave za indirektno oporezivanje biće suspendovana, zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja na radnom mjestu i nanošenja štete ugledu UIO, a povodom objavljenih fotografija neprimjerenog sadržaja, prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz Uprave navedeno je kako se suspenzija sa radnog mjesta izriče zbog teže povrede radne dužnosti i trajaće do okončanja disciplinskog postupka.

“Osim tri prethodno pomenuta službenika, disciplinski postupci biće pokrenuti i protiv ostalih zaposlenih koji su imali saznanja o neprimjerenom i nedoličnom ponašnju u Upravi, ali tu informaciju nisu proslijedili nadležnoj organizacionoj jedinici ili direktno Kabinetu direktora”, piše u saopćenju.

Naglašeno je kako su ove mjere, rezultat utvrđenog činjeničnog stanja i izjašnjenja datih od strane svih onih koji su učestvovali ili bili upoznati sa spornim događajem, a koje je proveo Odsjek za unutrašnju kontrolu u UIO.

Radi se o slučaju koji je u kabinetu pomoćnika direktora Džakule, Saudina Terzića, u Banjoj Luci, jedan od radnika IT sektora tokom radnog vremena masirao polugolu Terzićevu sekretaricu, a fotografiju su snimile njihove kolege i proslijedile medijima.