BiH

Okružni sud u Banjaluci

Džombić se nije pojavio u sudnici, Sud izdao naredbu za njegovo dovođenje

02/06/2022
FOTO: BIRN BiH

Na današnjem ročištu nije se pojavio ni njegov branilac Zoran Bubić, te će on, kako je rečeno u sudnici, morati Sudu dati obrazloženje koji su razlozi nedolaska

Okružni sud u Banjaluci izdao je danas naredbu da se bivši predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić, dovede na ročište koje je zakazano 24. juna, jer se optuženi danas nije pojavio u sudnici.

Džombić se nije pojavio na nastavku glavnog pretresa u predmetu koji se vodi protiv njega za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, prilikom davanja kredita Investiciono-razvojne banke (IRB) u iznosu od 19,4 miliona konvertibilnih maraka, preduzeću „Energolinija“ iz Zvornika, piše BIRN BiH.

Na današnjem ročištu nije se pojavio ni njegov branilac Zoran Bubić, te će on, kako je rečeno u sudnici, morati Sudu dati obrazloženje koji su razlozi nedolaska.

Danas je na suđenju Džombiću trebalo da svjedoči predstavnik IRB-a, jer je ova finansijska institucija uputila prijedlog za ostvarivanje imovinskopravnog zahtjeva sa prijedlogom za ostvarivanje privremenih mjera obezbjeđenja, preduzeću “Energolinija” u stečaju.

Iako se predstavnik „Energolinije“ Antonija Dulić pojavila na ročištu, glavni pretres je prekinut zbog nedolaska optuženog, pa će ona svjedočiti na narednom ročištu.

Na narednom ročištu planirano je i svjedočenje vještaka Cvije Šmanje iz Republičkog zavoda za sudsko vještačenje u Novom Sadu.

Suđenje Aleksandru Džombiću nastavlja se 24. juna.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.