Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oglasio se načelnik Novog Grada

Efendić obrazložio zašto nije prihvatio članstvo u Izvršnom odboru

samir efendić

Žao mi je što se na izbornoj Skupštini kandidatima za predsjednika nije dozvolilo obraćanje niti su se pročitale biografije kandidata,

Fikret Prevljak izabran je za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, a protukandidat mu je bio načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Efendić se tim povodom oglasio na svom Facebook profilu.

“Sinoć su održani izbori za predsjednika i organe Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. Bio sam jedan od dva kandidata. 99 delegata Skupštine biralo je predsjednika, a zatim potpredsjedike i Izvršni odbor. Iako sam bio predložen od strane dva općinska odbora, za razliku od drugog kandidata, kolege Fikreta Prevljaka, koji je bio predložen od strane šest općinskih odbora, ostao sam do kraja u toj utrci. Kolegi Prevljaku čestitam na izboru, a delegatima Skupštine koji su podržali moju kandidaturu se na tome zahvaljujem, kao i ostalima koji su učestvovali u procesu.

Žao mi je što se na izbornoj Skupštini kandidatima za predsjednika nije dozvolilo obraćanje niti su se pročitale biografije kandidata, iako je u najmanju ruku trebalo da izlože svoj program rada pred delegatima Skupštine, što je bila praksa prilikom ranijih izbornih procesa. Pored toga jedan broj općinskih odbora zahtjevali su od svojih delegata da mobitelom slikaju svoje glasačke listiće nakon samog glasanja, čime je integritet procesa i tajnost glasanja znatno narušena. Iz tih razloga nisam prihvatio članstvo u budućem Izvršnom odboru jer takav način rada smatram neprihvatljivim, poručio je Efendić.