Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužiteljstvo bih

Ekshumirani ostaci osobe za kojom se tragalo od 1992. godine

Foto: Tužilaštvo BiH

Posmrtni ostaci će radi uzimanja DNK uzorka i dalje sudsko-medicinske obrade, a radi utvrđivanja identiteta, biti upućeni u mrtvačnicu u Goražde

Tokom ekshumacije na lokalitetu Povjestača, općina Višegrad, pronađeni su skoro potpuni posmrtni ostaci odrasle muške osobe.

Stručni suradnik iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, nalazi se na terenu na lokalitetu Povjestača, općina Višegrad, gdje u dogovoru sa postupajućim tužiteljem koordinira aktivnosti službenih osoba koje sudjeluju u procesu ekshumacije.

“Na navedenom lokalitetu pronađeni su skoro potpuni posmrtni ostaci odrasle muške osobe. Prema prikupljenim informacijama i preliminarnim saznanjima, radi se o posmrtnim ostacima žrtve bošnjačke nacionalnosti, nestale 1992. godine”, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Posmrtni ostaci će radi uzimanja DNK uzorka i dalje sudsko-medicinske obrade, a radi utvrđivanja identiteta, biti upućeni u mrtvačnicu u Goražde.

U procesu ekshumacije sudjelovali su ljekar patolog sudbene medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, predstavnici Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP), potrebni radnici i mehanizacija, a lokaciju su osiguravali pripadnici MUP-a Republike Srpske, PS Višegrad.