Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eksplozija u firmi Natron Maglaj, jedan radnik poginuo, više ih povrijeđeno (FOTO)

BiH

Eksplozija u firmi Natron Maglaj
Foto: Anadolija

– Jedna osoba je preminula od posljedica eksplozije kotla u firmi Natron Maglaj – povrdila je Feni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.

U toj eksploziji, dodala je, četiri osobe su lakše, a jedna teže povrijeđena. Eksplozija kotla za loženje se dogodila u 7.50.

– Jedna osoba, koja je povrijeđena u jutrošnjoj eksploziji u firmi Natron Maglaj, u Kantonalnu bolnicu Zenica je dovezena bez znakova života s vidnim opekotinama čitavog tijela, a posebno glave i grudnog koša s prijeda,  kazali su Feni u Odjelu za odnose s javnošću JU Kantonalna bolnica Zenica.

Navode da je u Odjel urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica jutros od 08.25 do 08.55 sati primljeno sedam pacijenata s povredama koje su zadobili na radnom mjestu u fabrici “Natron” Maglaj pri jakoj eksploziji.

Prvi pacijent S.E. (1954.) je dovezen bez znakova života s vidnim opekotinama čitavog tijela.

Pacijent Š. A. (1980.) je imao ozbiljne opekotine lica i ruku i nakon obrade je premješten u Odjel plastične hirurgije radi daljeg medicinskog tretmana.

– Ostalih pet pacijenata se zasad opservira u Odjelu urgentne medicine radi tegoba sa respiratornim sistemom, očima i mjestimičnim opekotinama po licu i rukama – kažu u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Nakon eksplozije, izvršene su vanredne intervencije zbog pružanja pomoći stradalim u tom preduzeću.

MUP ZDK-a će izvršiti uviđaj.