Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Supruga bivšeg generalnog sekretara KS

Elma Zukić o “zastrašujućim mafijaškim porukama”: Prvo konj, pa pas i sad šarafi

Elma_Amir_zukic_maj2020_PA

Elma Zukić kaže da je bila s djetetom u automobilu kada se sve dogodilo. Svih pet šarafa su, kako kaže, bili odvojeni od ležišta. Dva su već bila ispal

Amiru Zukiću, bivšem generalnom sekretaru SDA, nastavljaju stizati mafijaške poruke. Elma Zukić, supruga Amira Zukića, ispričala je za Dnevni avaz detalje, kako ona ističe, “zastrašujućih mafijaških poruka koje su upućene njenoj porodici”.

Podsjetimo, ona je na svom Facebook profilu sinoć napisala da su nepoznate osobe na točku porodičnog automobila odvili šarafe i ugrozili njen i život njene djece!

Elma Zukić kaže da je bila s djetetom u automobilu kada se sve dogodilo. Svih pet šarafa su, kako kaže, bili odvojeni od ležišta. Dva su već bila ispala. Kaže da je puka sreća da je vozila sporije.

– Da sam brže vozila, ko zna šta bi se dogodilo – priča nam Zukić.

Automobil je tokom vikenda bio na servisu, a kontaktirala je i servisera, koji joj je kazao da je predao vozilo u potpuno ispravnom stanju.

-Amir je taj daj Mercedes vozio cijeli dan. Policija je pregledala vozilo i napravila zapisnik. Serviser je kazao da nema šanse da šarafi sami ispadnu – kaže Elma Zukić.

Podsjeća da ovo nije prvo slučaj zastrašivanja porodice Zukić.

– Strašno je da imate dijete sa 18 godina koje treba da upiše fakultet i da, ne daj Bože, svi nastradamo. Amir se prije četiri godine povukao iz političkog života. Ali prvo konj, pa pas, a sada i šarafi na vozilu. Teško se ovo može podnijeti. Prošle godine su greškom komšinici skinuli šarafe s vozila, i to smo tek saznali. Ona sumnja da je to nama bilo namjenjeno, jer su nam vozila bila jedna do drugog – priča nam Elma Zukić.

Prije skoro dvije godine na porodičnom imanju Zukića u Visokom pronađen je mrtav konj. Također, psu porodice Zukić odsječena je noga, te je on pronađen ubijen.