Bosanski Petrovac

Emina je kandidatkinja Dodikovog SNSD-a za načelnicu općine

emina mesic

Ukoliko bude izabrana za načelnicu, to će joj biti prvi politički poduhvat u karijeri

Centralna izborna komisija BiH je donijela određene odluke radi provođenja prijevremenih izbora za gradonačelnike i načelnike devet lokalnih zajednica u FBiH i RS-u koji će biti održani 17. marta.

Na izborima za načelnika općine Bosanski Petrovac je šest kandidata, a među njima je i Emina Mešić, djevojka koja je trenutno zaposlena u JPS “Šume RS” a.d Sokolac.

Ona je kandidatkinja ispred Dodikovog SNSD-a, diplomirana je pravnica sa položenim pravosudnim ispitom.

Ukoliko bude izabrana za načelnicu, to će joj biti prvi politički poduhvat u karijeri. Na Faceboku  je prokomentarisala je svoju kandidaturu:

“Kada me pitaju “zašto si se kandidovala”?

Zašto kandidatura bilo koga od ljudi izaziva čudjenje? Logično je da se kandiduje svako kao ja, ko živi ovdje i ovdje vidi svoju budućnost.

Kandidovala sam se i zato što mislim da je vrijeme da se nas Bosanski Petrovac okupi samo oko jedne stvari,a to je dobrobit svih naših ljudi.

Svima poručujem jednu stvar, vrijeme je da pružimo ruku ka svima koji mogu da pomognu Bosanskom Petrovcu; i Vladi USK i Vladi FBiH i Vladi RS-a. Tko god može pomoći našoj opštini u meni će imati saradnika i neće mi biti teško da ih sve ujedinim u pomoći našem gradu.

Za mene Bos.Petrovac nisu dvije riječi ili ime opštine,za mene je Bos.Petrovac svijet u kome želim da živim sa svojom porodicom i prijateljima. Svijet koji možemo učiniti boljim”, stoji u njenoj poruci.

Pored Emine, za načelničko mjesto bore sljedeći kandidati: Senada Mehdin (SDA), Ermin Hajder (SDP), Rusmir Mujadžić (DF), Branko Despot (Nezavisni kandidat), te Dejan Prošić.