Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Episkop Jefrem: Želim da svi ljudi, bez obzira na vjeru, ostvaruju svoja prava

dodik_episkop_jefrem

Episkop banjalučki Jefrem izjavio je danas da želi da svi ljudi, bez obzira na vjeru i naciju, mogu da ostvaruju svoja prava.

Nakon sastanka s entitetskim predsjednikom Miloradom Dodikom, uoči pravoslavnog Božića, Jefrem je poželio da rođenje Hristovo donese prvenstveno mir u srca ljudi, nadu, optimizam, radost, sreću i zadovoljstvo.

-Želimo da RS napreduje, da bude sigurna i moćna zaštita svim svojim građanima, pa i nama pravoslavnim vjernicima da možemo ostvarivati svoja prava…Želimo da i ostali ljudi dobre volje mogu da ostvare svoja prava bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost – rekao je Jefrem novinarima.

Naglasio je da je saradnja institucija RS-a i Srpske pravoslavne crkve dobra, iako uvijek ima prostora za njeno proširenje.

I entitetski predsjednik Milorad Dodik je danas, uoči pravoslavnog Božića, kazao da se na taj dan svi vjernici okupljaju oko ideje mira, slobode, života i ljubavi.

-RS ostaje slobodna i pristupačna za sve. I Srpska pravoslavna crkva poziva sve koji žele da, bez obzira na vjeru i naciju, s nama žive u miru. Pozivamo sve naše sugrađane, bez obzira na vjeru i naciju, da zajednički gradimo život, te posvetimo se RS-u, jer ona nije uperena ni protiv Bošnjaka, Hrvata ili negog drugog naroda, nekog ko je drugačiji, već želi da se afirmišu vrijednosti mira i slobode – kazao je Dodik.