BiH

Ankara

Erdogan organizovao radnu večeru u čast Dodika i Džaferovića

02/05/2019

Radna večera, koja se organizovana u predsjedničkoj palati, zatvorena je za medije

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je nakon održanih sastanak organizovao radnu večeru u čast članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i Šefika Džaferovića koji borave u zvaničnoj posjeti Ankari, javlja Anadolu Agency (AA).

Radna večera, koja se organizovana u predsjedničkoj palati, zatvorena je za medije.

Podsjetimo, predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potpisali su danas u Ankari revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između Turske i Bosne i Hercegovine.

Nakon ceremonije svečanog dočeka uz vojne počasti ispred Predsjedničke palače u Ankari, uslijedio je sastanak članova Predsjedništva BiH s Erdoganom, nakon čega je održan i sastanak delegacija Turske i BiH.

U fokusu razgovora tokom posjete bio je revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, koji je danas i potpisan. Potpisan je i Memorandum o razumijevanju u vezi s izgradnjom autoputa Beograd – Sarajevo, kojim je predviđena dinamizacija procesa u izgradnji dijela puta koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.