Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Erdogan posjetio Mezarje Kovači i mezar Alije Izetbegovića

20/05/2015

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan položio je cvijeće na Mezarju Kovači i na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.

Erdogan je Kovače posjetio u prisustvu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića i reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef.Kavazovića.

Turski predsjednik je u zvaničnu jednodnevnu posjetu BiH stigao u jutarnjim satima, a održao je sastanak sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Erdogan posjetio Mezarje Kovači i mezar Alije Izetbegovića

Potpisan je i niz sporazuma o saradnji u raznim oblastima između Turske i BiH te privrednika dviju zemalja. U poslijepodnevnim satima predsjednik Erdogan je održao sastanak sa predstavnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Sastao se i sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i njegovim pomoćnicima.

Upriličeno je i potpisivanje sporazuma o korištenju kredita Ziraat Banke. Erdogan je otvorio i obnovljeni jedinstveni Isa-begovov hamam u Sarajevu te restauriranu Carevu džamiju.

Turski predsjednik će napustiti BiH u večernjim satima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.