Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Erdogan posjetio Mezarje Kovači i mezar Alije Izetbegovića

BiH

Erdogan posjetio Mezarje Kovači i mezar Alije Izetbegovića

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan položio je cvijeće na Mezarju Kovači i na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.

Erdogan je Kovače posjetio u prisustvu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića i reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef.Kavazovića.

Turski predsjednik je u zvaničnu jednodnevnu posjetu BiH stigao u jutarnjim satima, a održao je sastanak sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Erdogan posjetio Mezarje Kovači i mezar Alije Izetbegovića

Potpisan je i niz sporazuma o saradnji u raznim oblastima između Turske i BiH te privrednika dviju zemalja. U poslijepodnevnim satima predsjednik Erdogan je održao sastanak sa predstavnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Sastao se i sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i njegovim pomoćnicima.

Upriličeno je i potpisivanje sporazuma o korištenju kredita Ziraat Banke. Erdogan je otvorio i obnovljeni jedinstveni Isa-begovov hamam u Sarajevu te restauriranu Carevu džamiju.

Turski predsjednik će napustiti BiH u večernjim satima.