turski predsjednik

Erdogan s članovima Predsjedništva: Građani BiH u Tursku uskoro s ličnom kartom

erdogan

Erdogan je najavio da bi građani Turske i Bosne i Hercegovine uskoro mogli putovati između dvije zemlje samo sa ličnim kartama

Odnosi Turske i Bosne i Hercegovine su na izuzetnom nivou, osim političkih, vojnih i ekonomskih odnosa, naše istorijske, ljudske i kulturne veze čine osnovu naših odnosa i nastavićemo da ih jačamo, istakao je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan nakon sastanka sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Erdogan je najavio da bi građani Turske i Bosne i Hercegovine uskoro mogli putovati između dvije zemlje samo sa ličnim kartama. O ovom pitanju su se usaglasili turski predsjednik i sva tri člana Predsjedništva BiH, te će ono biti upućeno u dalju proceduru, javlja BHRT.

Prema njegovim riječima, postoji prostor za unapređenje bilateralnih odnosa.

“Možemo unaprijediti međusobnu trgovinu. Veliku važnost pridajemo i projektu autoputa Sarajevo – Beograd, koji smo pokrenuli 2019. godine. Ovaj projekat smatram mirovnim projektom koji će povezati ne samo zemlje, nego i narode regije”, naglasio je Erdogan, te dodao da je neophodno što prije ukloniti postojeće probleme kako bi projekat nastavio sa realizacijom.

Erdogan je potvrdio podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.

Osvrnuo se i na predstojeće Opšte izbore u našoj zemlji.

“Želim da izborni rezultati budu u korist cijele Bosne i Hercegovine, mi smo spremni dati sve od sebe da se preveziđu određeni problemi unutar BiH”, rekao je Erdogan.