Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nastavak razgovora

Escobar i Makovec sastaju se sa članovima Predsjedništva BiH

Sarajevo: Željko Komšić ugostio zamjenika pomoćnika državnog tajnika SAD-a Gabrijela Escobara
08.11.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Predsjedavajuci Predsjednistva BiH Zeljko Komsic primio je u posjetu zamjenika pomocnika drzavnog tajnika SAD-a Gabrijela Escobara. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Sastanku će, kako je najavljeno, prisustvovati i šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler, kao i ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a, specijalni izaslanik za zapadni Balkan Gabriel Escobar i direktor/zamjenik izvršnog direktora za zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Marko Makovec danas će se susresti sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Sastanku će, kako je najavljeno, prisustvovati i šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler, kao i ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson.

Escobar, koji već treći put u posljednih mjesec dana boravi u Bosni i Hercegovini, jučer je učestvovao u radu prvog dana dvodnevne sjednice Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira u BiH (PIC), koje se održava u Sarajevu, a na čijem je dnevnom redu politička situacija u našoj zemlji.

Upravni odbor PIC-a danas nastavlja zasjedanje, a predstavljanje zaključaka predviđeno je po njegovom završetku.